Όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργηθεί μια άριστη σχέση συνεργασίας με τις αρμόδιες δημόσιες δασικές αρχές, την Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε. & την Κ.Σ.Ε. Αυτό είναι απόρροια σκληρής δουλειάς και έργων όλων αυτών των ετών, των οποίων το αποτέλεσμα είναι πράγματι αξιόλογο.

Σκοπευτήριο

Τηλ. Επικοινωνίας 694 469 1786

Στο σκοπευτήριο πραγματοποιούνται ρίψεις trap & sporting κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο στις 15:00 - 17:00 ενώ κάθε Κυριακή στις 11:00 - 14:00.

Η Λειτουργία του σκοπευτηρίου ξεκίνησε το 2002. Σκοπός του είναι να ενθαρρύνει τους κυνηγούς της επαρχίας μας - και όχι μόνο - για να ασχοληθούν με μια νέα δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα να μυήσει τους νέους στη σωστή & ασφαλή χρήση του κυνηγετικού όπλου και στην τέχνη της σκοποβολής προσφέροντάς τους, ένα ασφαλές σημείο για την προπόνησή τους.

Δεντροφυτεύσεις

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε προμηθευτεί από το φυτώριο του Δασονομείου Νάξου και φυτέψει χιλιάδες δενδρύλλια σε πάρα πολλά σημεία του νησιού μας. Αποτέλεσμα αυτής μας της ενέργειας είναι να προσφέρεται ένα πιο πράσινο νησί για τους κατοίκους, τους φιλοξενούμενους αλλά και τους φτερωτούς μας φίλους που μας επισκέπτονται, δίνοντας τους την ευκαιρία επιβίωσης σ’ένα καλύτερο περιβάλλον.

Πανηγύρι Αγ. Ευσταθίου

19 Σεπτέμβρη

Έχει γίνει παράδοση πλέον εδώ και πολλά χρόνια, ο Σύλλογός μας να διοργανώνει το πανηγύρι του Αγ. Ευσταθίου την παραμονή (19/09) μετά τον εσπερινό στο εκκλησάκι του Ακρωτηρίου δίπλα στην ταβέρνα Πανόραμα. Κάθε χρόνο οι καλεσμένοι μας έχουν την ευκαιρία να γευθούν την ζεστή φιλοξενία μας, ενώ νόστιμοι μεζέδες και ζωντανή μουσική θα συμβάλουν στο να περάσετε ένα αξέχαστο βράδυ μαζί μας.

Απελευθερώσεις Θηραμάτων

Κάθε χρόνο γίνεται σε όλα τα νησιά της επαρχίας μας απελευθέρωση μεγάλου αριθμού θηραμάτων τα οποία προέρχονται από πιστοποιημένα κρατικά εκτροφεία. Τα θηράματα αυτά αρχικά κρατούνται στο νησί μας σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται απαραίτητο, έτσι ώστε να μεγαλώσουν αρκετά και να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον πριν την απελευθέρωσή τους, η οποία γίνετε όταν το κυνήγι τους δεν επιτρέπετε.

Συστήματα αυτόματης τροφοδότησης πόσιμου νερού

Έχουμε τοποθετήσει ή κατασκευάσει συστήματα αυτόματης τροφοδότησης πόσιμου νερού σε διάφορα καίρια σημεία ώστε καθ’όλη τη διάρκεια του έτους να υπάρχει άφθονο νερό για την διαβίωση της πανίδας. Τα συστήματα αυτά σε τακτά χρονικά διαστήματα επιθεωρούνται, επισκευάζονται ή και μεταφέρονται σε άλλο σημείο εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Σπορές για βελτίωση βιοτόπων

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται σε όλα τα νησιά ευθύνης μας σπορές σιτηρών για την βελτίωση των βιοτόπων με μεγάλη επιτυχία. Είναι μια δύσκολη διαδικασία λόγω της ιδιομορφίας των εδαφών μας, αλλά το αποτέλεσμα μας ανταμείβει. Έτσι έχουμε την ευχαρίστηση να βλέπουμε πολλές εκτάσεις σπαρμένες σε καρποφορία, γεμάτες από ζωή.

Αναδιαμόρφωση γραφείου

2009

Το 2009 πραγματοποιήθηκε η ανακατασκευή του γραφείου μας στο Εμπορείο. Όλα έγιναν με μελέτη & έγκριση από την ΚΑ’ αρχαιολογική υπηρεσία. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και οι αλλαγές καλόγουστες έτσι το γραφείο είναι πλέον ένα κτήριο αρμονικά ενταγμένο στο περιβάλλον με σεβασμό προς αυτό.

Κλωβός εξοικείωσης & προσαρμογής θηραμάτων

Το 2009 έγινε μακροχρόνια μίσθωση έκτασης στον Αγ. Μάρκο Ημεροβιγλίου και πραγματοποιήθηκε η κατασκευή ενός κλωβού εξοικείωσης & προσαρμογής θηραμάτων. Το σημείο είναι στα όρια του καταφυγίου άγριας ζωής και η κατασκευή του κλωβού έγινε με μέριμνα την αρμονική ένταξή του στο ευρύτερο περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι καλαίσθητο και η συνεισφορά του στην απελευθέρωση θηραμάτων θα είναι καταλυτική